0 800 303 0859-18пн-пт
Меню

Нове у МІС EMCImed+: функціонал для автоматизованої звірки звітів НСЗУ та звіти про діяльність медичного закладу

24 Гру. 2020

функціонал для автоматизованої звірки звітів НСЗУ та статистики за діяльністю медзакладу

Передноворічний реліз оновлень у системі! Розповідаємо детальніше про нові функції, для чого вони потрібні та як користуватись.

У МІС EMCImed+ з’явилися нові можливості, які допоможуть підвищити ефективність роботи вашого медичного закладу. Зокрема, ми додали функціонал для:

  • автоматизованої звірки електронних медичних записів зі звітами НСЗУ;
  • формування базових звітів, які допоможуть керівникам відстежувати ключові показники роботи медичного закладу.

Модуль «Звірка ЕМЗ зі звітами НСЗУ»

Користувачам медичної інформаційної системи EMCImed+ тепер доступний зручний інструмент для роботи зі звітами про надані медичні послуги, які заклади охорони здоров’я отримують від НСЗУ. Для цього в системі є спеціальний модуль звірки, який спрощує роботу з поданими у НСЗУ електронними медичними записами і, відповідно, скорочує час на їхнє виправлення або формування протоколу оскарження.

З часу набуття чинності постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410 і від 5 лютого 2020 р. № 65» заклади охорони здоров’я зіштовхнулися з необхідністю витрачати чимало часу та трудового ресурсу на обробку протоколів НСЗУ. Термін, протягом якого можна оскаржити, відкоригувати та повторно направити звіт до НСЗУ, обмежений. Як наслідок, медзаклади ризикували не отримати оплату за фактично надані послуги з бюджету.

Завдяки новому функціоналу в МІС EMCImed+ процес звірки відбувається швидше, автоматизовано процес пошуку та коригування ЕМЗ, що не були прийняті НСЗУ до олпати.

Читайте також: Як працювати з довідками про штатний розпис

Як це працює

Користувачі EMCImed+ можуть завантажити excel-файл Звіту, отриманий від НСЗУ, у систему, де він відобразиться у формі інтерактивної таблиці. Будуть показані записи, що не відповідають критеріям НСЗУ. З ними можна працювати безпосередньо з інтерфейсу системи. Керівник ЗОЗ може бачити загальну інформацію щодо неприйнятих до оплати електронних медичних записів, направити їх на доопрацювання відповідальним спеціалістам. Лікарі мають змогу швидко проаналізувати внесені ними електронні медичні записи та відкоригувати їх.

Як користуватися модулем «Звірка ЕМЗ зі звітом НСЗУ». Інструкція

Також користувач може відфільтрувати електронні медичні записи у звіті за лікарем. Щоб побачити коментар НСЗУ щодо того чи іншого запису, достатньо просто навести курсор миші на відповідну графу.

Додатково в МІС EMCImed+ реалізовано можливість відмітити відправлений до НСЗУ електронний медичний запис як помилковий, якщо необхідно внести в нього корективи. У такому разі у системі формується новий запис з коректними даними, який можна направити до НСЗУ повторно.

Зверніть увагу!

Зараз у системі вам доступна можливість звірки електронних медичних записів, направлених до НСЗУ, починаючи з грудня 2020 року.

Читайте також: Новий порядок звітування про випадки COVID-19: що змінилося та як забезпечити виконання вимог МОЗ

Функціонал для формування базових звітів для керівників

У 2021 році система охорони здоров’я і надалі переживатиме період трансформації. І, щоб зберегти конкурентоздатність в умовах зміни динаміки ринку, посилення законодавчих вимог та підвищених вимог до якості медичних послуг серед пацієнтів, медичним закладам необхідно буде ухвалювати виважені та обгрунтовані рішення. Для цього важливо відстежувати роботу медичної установи за ключовими показниками.

Ми врахували тенденції і розробили функціонал, який допоможе керівникам медичних закладів накопичувати та аналізувати інформацію про діяльність установи. У МІС EMCImed+ вам тепер доступні базові звіти за такими напрямками:

Для закладів первинної медико-санітарної допомоги

  • перелік усіх декларацій в закладі
  • динаміка за деклараціями
  • список всіх електронних медичних записів та динаміка за ними

Інформація також відображається на зручних дашбордах, тож керівник має змогу відстежувати показники у режимі реального часу.

Для закладів спеціалізованої медичної допомоги

  • звіти за електронними медичними записами
  • список ЕМЗ та динаміка за ними

Список електронних медичних записів – інтерактивний, за необхідності, з нього можна перейти на конкретну картку пацієнта. Списки ЕМЗ також можна роздрукувати або завантажити у форматі файлу Excel.

Як працювати з базовими звітами в МІС EMCImed+

За допомогою функціоналу для формування базових звітів про роботу медичного закладу, ви зможете чітко розуміти, скільки і яких саме послуг надав той чи інший працівник, установа загалом. Ця інформація дасть змогу приблизно оцінити об’єм фінансування від НСЗУ за звітний період, відкоригувати план з надання медичних послуг у майбутньому.